Umirajoča žival

Objavljeno 27.09.2010

Umirajoča žival je pornografska in poetična, seksualna in čustvena, a predvsem lepa ljubezenska zgodba.

Je vodnik za razmišljanja o najbolj perečih vprašanjih, s katerimi se moški soočajo že od nekdaj.

To je knjiga za vse tiste nesrečne Casanove, ki ljubite ženske v vseh oblikah in velikostih. In knjigo boste ljubili tudi vsi profesorji, ki imate nagnjena, da zapeljujete mlada dekleta.

V Umirajoči živali je glavni lik profesor David Kepesh, ki se je že pojavil v Rothovih zgodnjih romanih. David je nepoboljšljiv ženskar, ki poleg predavanj strastno opazuje tudi svoje študentke. Pri 62. letih se zaplete z lepotico Consuelo Castillo, hčerko bogatih Kubancev.

Razmerje uničujeta Davidovo poželenje in ljubosumje.

Ljubosumnost. Negotovost. Strah, da jo bom izgubil, četudi sem že na njej. To so bile obsedenosti, ki jih prej, pri vseh svojih raznovrstnih izkušnjah, nisem poznal. Pri Consueli mi je kot še pri nobeni drugi samozavest skoraj v trenutku uplahnila.

A prav to, kar ga je ohranjalo mladostnega, ga pripelje do spoznanja, da je pravzaprav starec, ki ga njegovo mlado dekle lahko v vsakem trenutku zamenja za enega od mladih konkurentov.

Ne razumite me narobe. Ne pravim, da ti Consuela omogoči predajati se utvari, da si spet mlad. Še nikoli se nisi bolj zavedal, kako drugačna je mladost. Spričo njene energije, njenega zanosa, njene mladostne nevednosti, njenega mladostnega vedenja je ta drugačnost z vsakim trenutkom hujša in hujša. Sploh ni nobenega dvoma, da je štiriindvajset let njej in ne tebi. Moral bi biti tepec, da bi se spet počutil mladega. Če bi se lahko počutil mladega, bi bil to zadetek v črno. Vendar se sploh ne počutiš mladega, dosti bolj kot mladost občutiš bridkost, ker njena prihodnost ne pozna meja, medtem ko je tvoja omejena, in s še hujšo bridkostjo v srcu kakor navadno se spominjaš vsakega ljubkega dekleta, ki ga nisi imel.

  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.

(obvezno)

(obvezno)


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !