Slapovi pod Bohorjem

Objavljeno 18.03.2008

Bil je dokaj lep pomladanski nedeljski dan in z možem sva se odločila, da narediva en manjši pohod po okoliških hribih.

S pomočjo internetne strani www.zaplana.net sva našla Slapove pod Bohorjem in ker stanujeva na drugi strani Bohorja, sva se odločila, da jih poiščeva in obiščeva.

Pot se je začela v dolini Blanščice, do koder sva se pripeljala iz Sevnice. Pri kažipotu slap Bojanca sva pustila avto in začela pot po gozdni cesti, kjer so pred kratkim vlačili drevesa in je bila vsa blatna.

bohor-0161.jpg

Pot je ves čas vodila ob potoku, ki sva ga morala večrat prečkati (nasvet: imejte primerno obutev).

bohor-018.jpg

Po slabih 20 minatuh hoje sva prispela do slapu Bojanca, ki se s travnikov visoko nad nama razliva v kotanjo…fascinantno, kaj nastane, ko voda išče svojo pot.

bohor-021.jpg

Pot naju je od Bojance vodila strmo ob skalah navzgor do travnikov, s katerih se odpre pogled na Bohor. Po travniku sva se malce sprehodila in k sreči našla na tleh smerokaz za naslednji slap Pekel. Precej časa sva hodila naravnost navzdol po strmem pobočju in se spuščala v naslednjo grapo. Steza naju je najprej pripeljala do ostankov zapuščenega mlina, kjer naju je kažipot usmeril proti slapu. Po krajšem vzponu sva prišla do slapu Pekel, ki res ne vem, od kod mu tako grozno ime. :wink:

bohor-023.jpg

Izlet sva začinila še vzponom do partizanske tiskarne, od katere ni kaj veliko ostalo, zgolj veliko smeti, ki jih puščajo nemarni pohodniki. :mad:

Vrnila sva se do mlina in zavila na kolovoz na levo stran potoka. Pot je vodila navzgor proti Ajdovim pečinam. Po krajšem vzponu sva se znašla na planoti in pri zapuščeni kmetiji, kjer sva vvinagradu našla tablo in tudi resnično najdebelejšo trto v Sloveniji.

bohor-024.jpg

Kažipot naju mimo kmetije vodil do gozdne ceste in nato naju je kažipot usmeril na kolovoz, ki se je spustil po robu travnika. Ko je kolovoz postajal vedno bolj ožji in zaraščen naju je komaj opazni kažipot na drevesu usmeril proti Ajdovim pečinam. Nič posebnega, je izjavil moj mož :neutral:

V dolino sva se spustila po neoznačeni poti (v bistvu je večina poti neoznačena, k sreči, da je pot dobro uhojena, ker drugače bi se iskala).

In koliko časa sva porabila? Hodila nisva prehitro, vmes svapri slapovih malce počakala in prigriznila, tako da sva porabila 3 ure.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev za 'Slapovi pod Bohorjem'

 1.  
  18.03.2008 | 09:55
   
  Darja

  Zelo lušten sprehod. Koliko časa pa traja ob približno normalni hoji? Ne prehitro.

 2.  
  18.03.2008 | 09:58
   
  linn

  bom dodala:)

 3.  
  18.03.2008 | 10:16
   
  buba švabe

  Odlično! Jaz sem do zdaj našel samo en slap (Ubijavnik). Lahko si prebereš prvi zapis ali pa drugega. ;)

 4.  
  7.07.2008 | 20:37
   

  Hudo, tole bo pa treba it pogledat.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.

(obvezno)

(obvezno)


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !