Sreča v nesreči

Objavljeno 31.01.2008

Sreča v nesreči je naslov prve slovenske povesti in sreča v nesreči je naslov moje prve prometne nesreče.

Bil je lep sobotni dan, 26. januarja. Dopoldan sem pridno delala na službenem mestu v Ljubljani in nekaj po 15. uri sem krenila proti domu (Šentjur). Peljala sem se kot vedno po avtocesti, ko me je na izvozu Blagovica prešinilo, da bi se na Trojanah oglasila in domov delavnemu možu prinesla krofe. Tako sem na izvozu Blagovica šla na staro cesto proti Štajerski.

Ko se je kraj Blagovica že končal in se je začenjalo brezimensko naselje, se je lepa suha cesta spremenila v mojo nesrečo. Na levem ovinku sem opazila, da je cesta svetleča in mokra, zato sem upočasnila vožnjo, a je bilo že prepozno…

Najinega Picassoja nisem mogla ukrotiti. Najprej me je obrnilo pravokotno na cesto, nakar me je z desnim bokom nosilo preko ceste na bližnjo njivo. Počilo je. Močno. Nato pa me je obrnilo, parkrat. Po močni želji po ohranitvi in goreči molitvi sem končno pristala na boku. Ko sem videla, da je z mano vse vredu, sem iskala pot iz avtomobila. K sreči mi je na pomoč pritekel moški, ki je nekaj minut pred mano na istem ovinku zletel v jarek. Prilezla sem ven, zadovoljna, da je z mano kolikortoliko vredu, a ko sem videla, kaj sem naredila z najinim avtom, sem padla v grozen jok in se sekirala, kaj bo pa sedaj itd…

A drsanja na cesti še ni bilo konec, 15 minut za mano je v jarek zaplesal popolnoma nov Twingo. Cesta je bila res grozna, nevarna in na prvi pogled sploh ne tako spolzka, kot je v resnici bila….

In kako se je moje zgodba končala? Peljali so me v KC, kjer so ugotovili, da mi kaj hujšega ni in sva vsa srečna in hvaležna z možem počasi odpeljala na Štajersko. Jaz se sedaj celim doma, predvsem psihično, najin avto pa čaka na svoje zadnje počivališče na avtomobilskem pokopališču.

Pa še nekaj fotk z moje kaskaderske vožnje, kjer sem uničila avto, sama pa ostala skoraj brez praske.

picasso-002.jpg

Voznikova stran

picasso-006.jpg

Zmešnjava znotraj avta

picasso-007.jpg

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev za 'Sreča v nesreči'

 1.  
  31.01.2008 | 11:59
   
  nordstar

  Joj, kar mrazilo me je, ko sem bral. Najprej je seveda misel na zdravje, potem pa na silne tisoče evrov, ki so spuhteli brez veze. Ali se čutiš krivo? Kot zgleda so bile okoliščine res neobičajne.

 2.  
  31.01.2008 | 12:09
   
  linn

  Seveda se malce počutim krivo, vsak dan manj, če priznam. Ampak cesta je bila res ubijalska in kaj veliko proti njen nisem mogla, oziroma proti svoji usodi

 3.  
  Leni
  31.01.2008 | 14:44
   

  Hej priča,

  moja mati je že (tudi v mojem imenu) poromala na Brezje :-) )))

  Pa pazi nase!

 4.  
  anna
  31.01.2008 | 22:14
   

  Hudoooo! Slike so res videt grozne. Hvalabogu, da si jo odnesla brez poškodb. Avto boste že zamenjali, samo da si ti v enem kosu!!! fajn se pocajti, srečno!!!

 5.  
  1.02.2008 | 14:11
   

  Čista štala, to vsi cvikamo, da bi se nam kdaj kaj podobnega zgodilo. Glavno, da je s tabo vse v redu!

 6.  
  Irenis
  1.02.2008 | 14:18
   

  Ojoj. Dobro si jo odnesla. Si kar predstavljam, da moraš po taki nesreči predvsem psihično priti k sebi. Dobro okrevaj!!!

 7.  
  5.02.2008 | 13:39
   
  linn

  Hvala za lepe želje, že okrevam in sem veliko bolje…avto pa sva prodala

 8.  
  9.02.2008 | 12:03
   
  strojnik

  Lahko za pleh. Se ga bo recikliralo. Samo avto pa izgleda, kot da je dal čez tisto ameriško tekmo, kdo bo koga. Upam, da je bil zavarovan, če ne, pa upoštevaj, koliko si prišparala skozi leta brez kaska in to je to… ;)

 9.  
  14.03.2008 | 16:36
   
  zeleni

  Hvala bogu, da si živa. Pleh se da nadomestiti, življenja pač ne! :wink:

 10.  
  Tia
  14.03.2008 | 16:53
   

  Vem, kako se počutiš. Pred skoraj dvemi leti sem imela podobno izkušnjo in še danes ne smem pomislit na nesrečo, na tisti občutek nemoči, ko se nenadzorovano vrtiš po cesti in tisti grozen pok. Tudi sama sem jo odnesla brez praske, le v vratu sem imela še nekaj časa bolečine. Ampak čas vse pozdravi. Pa srečno okrevanje! :-)

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.

(obvezno)

(obvezno)


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !